Wat maakt de PeeWee houtkorrels zo bijzonder?groot en klein 300


Veel kattenbakkorrels (klonterend of niet-klonterend) zijn van bentoniet gemaakt; een soort natriumklei die niet biologisch afbreekbaar is. Vaak komt er bij het vullen van de kattenbak een grote wolk stof vrij. Dat stof kan slecht zijn voor de gezondheid van mens en dier.

PeeWee houtkorrels worden gemaakt van zaagsel dat overblijft uit de houtindustrie in het noorden van Zweden. De korrels worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde bomen:
de Zweedse fijnspar en de grove den, die groeien in FSC* gecertificeerde bossen.
Deze bomen zijn na grondig onderzoek geselecteerd op hun absorberend vermogen en
neutralisatie van ammoniak lucht. Ze danken deze eigenschappen aan het koude klimaat waarin ze groeien.
Aangezien het om restmateriaal gaat, worden er dus geen bomen gekapt voor de productie van PeeWee houtkorrels.

In tegenstelling tot andere kattenbak houtkorrels wordt er in de PeeWee korrels nooit blad of schors gebruikt. Voor de productie van de PeeWee korrels wordt altijd hetzelfde soort bomen en dezelfde mix van het zaagsel ervan gebruikt, waardoor een constante kwaliteit kan worden gegarandeerd. Er wordt niets aan toegevoegd. Geen geurstoffen, lijmen, bindmiddelen of andere chemische toevoegingen. Het ‘geheim’ ligt in het drogen en het persen onder hoge druk. Daardoor kunnen ze niet bevriezen of verrotten. De PeeWee houtkorrels worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Voor een optimale werking moeten de PeeWee houtkorrels worden gebruikt in combinatie met een
PeeWee kattenbak.
02 PEEWEE INT Dieren 300

PeeWee korrels zijn ook zeer geschikt voor gebruik in hokken en kooien van knaagdieren onder een laagje stro.

terug naar producten

*FSC betekent dat het hout opeen duurzame wijze uit het bos is geoogst, zonder schade aan het bos toe te brengen. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische én economische aspecten die bij bosbeheer horen.